Czar „małego Berlina”
Restauracja ma przytulne i klimatyczne wnętrza. Czerpiemy z historii Głogówka garściami, dlatego na ścianach znajdują się jego dawne fotografie. W wystroju nawiązujemy do winiarstwa, które jest ściśle związane z Głogówkiem! Pisał o nim w swej pieśni Głogóweckie wino już Oskar Kolberg. To właśnie dzięki nam kiście winogron znalazły się w herbie Głogówka!
Przysmak
Naszym lokalnym przysmakiem jest również kapusta, której pola powstały w tych okolicach już w XVI w.! W 1750 r. nasze miasto w jednym z wierszy zostało nazwane kapuścianym Głogówkiem.
Ekologiczne składniki
Wszystkie nasze posiłki są przygotowywane z ekologicznych i naturalnych produktów pochodzących od lokalnych gospodarzy, co jest gwarancją świeżości. Zależy nam na wspieraniu naszej społeczności. Przyjazd do naszego miasta nierozerwalnie wiąże się ze spróbowaniem najlepszej roladki z dzika nadziewanej borowikami!
Latem mogą Państwo zjeść posiłek, delektując się zielenią i wsłuchując w szum fontanny, a zimą ogrzać się przy blasku kominka, popijając do posiłku któreś z naszych win.
Dla nas goście są najważniejsi, dlatego zapraszamy do rozsmakowania się w naszym regionie.